W sprzedaży

  • zielony-cebulak-1-5-l.jpg

    Zielona Ceramika

    Naczynia dwukrotnie wypalane i szkliwionę. Drugie wypalenie ceramiki ze szklwiem odbywa się w temperaturze 980 stopni C w elektrycznum piecu.

  • bialo-zielony.jpg

    Biało zielona Ceramika

    Naczynia dwukrotnie wypalane i szkliwionę. Drugie wypalenie ceramiki ze szkliwiem odbywa się w temperaturze 980 stopni C w elektrycznum piecu.

  • cebulak.jpg

    Cebulaki

    Cebulaki, pojemniki do przechowywania czosnku oraz ziemniaków. Pojemniki do przechowywania cebuli, ziemniaków, czosnku i innych rzeczy. Posiadają dziurki oraz wycięty wzory które doprowadzają powietrze do przechowywanych artykułów a zarazem są one w pojemniku który pochłania wilgoć z przechowywanych warzyw. Przez to cebula, czosnek oraz ziemniaki są przechowywane w ciemni przy małym dopływie powietrza i suchym klimacie.

  • doniczka-2-z.jpg

    Dzbany, wazony, garnki i donice ogrodowe

  • misy-i-makutry.jpg

    Misy i Makutry

    Makutry są to naczynia w których uciera się ciasto oraz mak, posiadają specjalne rowki dzięki którym masa zostaje odpowiednio utarta.

  • tadzin-2.jpg

    Tadżin

    Tadżin jest to ceramiczny garnek z przykryciem do gotowania-pieczenia potraw. Gotować można wszystko warzywa, mięso, owoce i na wszystkim, w piekarniku, na gazie, w kominku, na grilu i w ognisku. Tadzin namaczamy prędzej w wodzie przynajmniej na 2 h przed użyciem i stawiamy do piekarnika, na gaz ( mały ogien).